Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Clinica De Fericire
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Terapie pentru copii si adolescenti
250 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Psihoterapia se refera la o varietate de tehnici si metode utilizate pentru a ajuta copiii si adolescentii care intampina dificultati in ceea ce priveste emotiile sau comportamentul lor. Desi exista diferite tipuri de psihoterapie, fiecare se bazeaza pe comunicare ca instrument de baza pentru a aduce schimbari in sentimentele si comportamentele unei persoane. Sesiunile de lucru se pot desfasura cu un copil, mai multi copii sau intreaga familie. La copii  jocul, desenul, construirea si imitarea sunt modalitati importante de impartasire a sentimentelor si de rezolvare a problemelor.

Relatia care se dezvolta intre terapeut si omul din fata lui este foarte importanta. Copilul sau adolescentul trebuie sa se simta confortabil, sigur si inteles. Acest tip de mediu de incredere il face mult mai usor pe copil sa-si exprime gandurile si sentimentele pentru a atinge potentialul maxim.

In timpul psihoterapiei, copiii si adolescentii primesc sprijin emotional, rezolva conflictele cu ceilalti, inteleg sentimentele si problemele si incearca noi solutii la problemele vechi. Obiectivele terapiei pot fi specifice (schimbarea comportamentului, relatii imbunatatite cu prietenii sau familia) sau generale (mai putina anxietate, o mai buna stima de sine). Durata psihoterapiei depinde de complexitatea situatiilor care pot fi: neincredere, vinovatie, frica, rusine, timiditate, sentimente de inferioritate, conflicte cu colegii, dificultati in indeplinirea sarcinilor scolare, comportament opozant, dependenta de tehnologie, tulburari alimentare, neputinta de a-si face prieteni.

Un copil sau un adolescent impacat cu sine isi va atinge mai usor doza de fericire, pentru ca nu are atatea ziduri ridicate in jurul lui. Si va deveni un adult sanatos emotional, asa cum ne dorim toti sa fim.

Deci, ai nevoie de un psiholog pentru copilul tau? Contacteaza-ne!
Din Gura in Gura